Over het Zomerkamp

Zomerkamp Zwijndrecht is al meer dan 60 jaar het leukste weekje zon, zee en strand, vlak voor school weer begint. Een week lekker in de buitenlucht, vol spellen, feestjes en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Alle kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de Zwijndrechtse en Heerjansdamse basisscholen mogen mee.

de barbecuekuil

Het kampterrein in Renesse

We gaan vanuit Zwijndrecht met de bus naar Renesse. Even buiten Renesse ligt op een privé camping ons vertrouwde kampterrein. Op dit terrein staat ons kampgebouw, met een eetzaal en een grote keuken. Er is een gezellige recreatiezaal waar overdag een boekje gelezen kan worden, een spelletje of een potje tafelvoetbal wordt gespeeld en waar we ’s avonds disco’s houden of film kijken. Er zijn gescheiden toiletruimtes voor jongens en meisjes met voldoende douches en toiletten. Buiten staan 5 blokhutten voor de jongens en 5 voor de meisjes. In zo'n hutje slapen 8 of 9 kinderen en een groepsleider.

touwtrekken

Wat doen we op kamp?

Tijdens het kamp zitten de kinderen in een vaste groep met een eigen groepsleider. Meestal bij een paar bekende kinderen in de groep, bijvoorbeeld kinderen uit de eigen klas.

Als het lekker weer is gaan we naar het strand, 100 meter verderop, waar we zwemmen en spellen spelen. Maar ook op het kampterrein doen we leuke spelletjes. Elke dag worden er 3 grote spellen georganiseerd. Tussendoor is er tijd om gewoon lekker te spelen. We hebben een eigen springkussen en een grote kist met buitenspelletjes. Verveling kennen we niet op het zomerkamp.

spelletjes

Lekker eten, lekker afwassen

We eten 3 keer per dag, ´s avonds zorgt ons keukenteam voor een lekkere warme maaltijd. Elke dag eten we iets anders, van aardappels en salade tot macaroni.

Op het kamp is er ook een snoepwinkeltje. Na het avondeten is hier snoep, ijs of fruit te koop met een knipkaart van € 5,-. Meer geld hoeven de kinderen niet mee te nemen.

Op het kamp helpt iedereen mee met de corvee-taken. Zoals de tafels dekken, de recreatiezaal opruimen of de afwas doen. Dit gebeurt altijd met het eigen groepje voor of na het (avond)eten. Gelukkig hebben we discolampen, dus afwassen op kamp is wél leuk.

soms eten we ook buiten

Kampkrant

Elk jaar wordt er op het kamp een kampkrant geschreven. Deze wordt gemaakt door de kinderen en de leiding. Omdat de kinderen na kamp direct in slaap vallen, zorgen we er voor dat de kampkrant op de zaterdag van terugkomst al klaar is. Zo kun je lezen wat er deze week is gebeurd en ben je weer op de hoogte als je kind wakker wordt. Lees de kampkrant van 2021 (PDF)

Kosten en inschrijving

Dankzij subsidie van de gemeente Zwijndrecht en bijdragen van onze sponsoren kost de geheel verzorgde week slechts € 75,-. Inschrijven kan vanaf maart op onze website.